Semesteranläggning

Resortsanläggningar som kräver det lilla extra

Ett kort eller en ”tag” ska passa ett flertal olika system t.ex. skalskydd-liftkort-hotellrum-skåp-personalutrymmen-badanläggningar. Systemet ska också kunna användas som betalningsmedel i automater och kassasystem. XBO har specialiserat sig på denna typ av anläggningar med ett urval av marknadens främsta system. Teknologin baseras på RFID chip/tag där olika system utnyttjar olika kortsegment för sin data alternativt kortets unika serienummer vid aktiva online-system.

Systemet kan utrustas med väggläsare offline eller online till passager och entreér. Batteridrivna låsenheter och skåpslås till boende och förråd. Köpterminaler till automater och kassor. Korten kan kodas i kortkodare anslutna till PC med enkel programvara via USB eller nätverk. Glöm borttappade metallnycklar och cylinderbyten.

Incheckning/ Programmering

Incheckning sker vid ankomst, resortgästen får ett programmerat kort med behörighet till boende, förvaring, aktiviteter och inköp. Alternativt använder gästen sitt medlemskort, liftkort eller annat förprogrammerat kort och registrerar detta i reception eller incheckningsautomat. Mobil nyckel är även en variant för enkel incheckning. Nyckeln sänds till gästens mobiltelefon vid incheckning. Via en applikation kan sedan gästen lätt öppna hotellrummet eller stugan.

Access

Kortet kan öppna hotellrum eller stuga under vistelsen. Kortet kan även användas till skidförråd eller golfskåp. Om gästen ska få tillgång till speciella utrymmen finns detta programmerat på kortet som optioner. Detta kan vara t.ex. vallabod, bastu eller relaxavdelning. Onlineaccess t.ex. liftkort eller spa/badområde sker med hjälp av ett annat segment på kortet eller kortets serienummer.  Personalens kort kan programmeras individuellt och med egen låsplan till t.ex. kontor eller förråd.

Inköp

Kortet kan laddas med pengar som ett enklare betalningsmedel i automater eller liknande. Köpet sker med hjälp av en liten terminal som också visar hur mycket pengar som finns kvar på kortet. Denna funktion är framförallt lämplig till barn och ungdomar. Online-betalning är möjlig i badområde eller liknande med kontrollerad utpassage.

Säkerhet

RFID-korten har en hög säkerhet och driftsäkerhetsnivå eftersom låsdatan är krypterad och kortet inte behöver ha direktkontakt med läsaren på låset. Låsen kan självklart läsas av för att se en rapport över de senaste låsaktiviteterna. Tidsstyrning med kalender för begränsningar i access eller tidstyrd uppställning.