Referensprojekt

Referensprojekt

Ad Astra by Elite är ett italienskt koncepthotell med 161 rum vackert beläget i Snäckviken söder om Stockholm. Njut av den fantastiska maten, utmana ditt sällskap på ett parti petanque eller hämta energin i den lyxiga spa-delen. En liten bit av Medelhavet mitt i Södertälje…

På Hasseludden i Nacka, strax utanför Stockholm, ligger det prisade hotellet Yasuragi. Det ursprungliga syftet på 70-talet var en skola för LO och byggnaden ritades av den japanske arkitekten Yoji Kasajima. Men tiderna förändras och skolan avvecklades. Sedan 1997 är det istället ett hotell i japa…

På Götgatan 15 i Göteborg har Arena Nordstan ett co-workingkontor med fler än trettio flexarbetsplatser, fyra konferens- och mötesrum, fyra egna kontor, loungeytor och utomhuskontor. Men framför allt en riktigt bra arbetsplats, för här ligger fokus på arbetet. Lokalerna är optimerade för en bra a…

LKAB är en gruvdriftskoncern, ägd av svenska staten, grundad 1890 med järnmalmsbrytning i Kiruna och Malmberget som huvudsaklig verksamhet. LKAB har sedan dess utvecklats genom unika innovationer och tekniska lösningar och idag är man fler än 4500 anställda i 12 länder. Vi har tillsammans med Dalf…

Sturebadet är ett exklusivt och anrikt inomhusbad med tillhörande friskvårdsanläggning. Badet invigdes 1885 och ligger beläget inuti Sturegallerian i centrala Stockholm. Byggnaden är blåmärkt av Stadsmuseet i Stockholm, vilket innebär att den representerar ”synnerligen höga kulturhistoriska värde…

Lost City i Örebro är ett av Sveriges största äventyrsbad och erbjuder även en femstjärnig camping med äventyrsminigolf, racerbilar, hoppborgar, stor lekplats, restaurang och butik. Badet bjuder in till äventyr med sina stora vattenrutschbanor, varav en av dem är Sveriges längsta, och ett utomhusbad med flera pooler…

The Wood Hotel

Japan Tobacco International

Smådalarö Gård

Experium & Skistar Lodge, Lindvallen

Lisebergsbyn

Kokpunkten Actionbad

Ad Astra by Elite

Ad Astra by Elite är ett italienskt koncepthotell med 161 rum vackert beläget i Snäckviken söder om Stockholm. Njut av den fantastiska maten, utmana ditt sällskap på ett parti petanque eller hämta energin i den lyxiga spa-delen. En liten bit av Medelhavet mitt i Södertälje. 

Vi fick förtroendet att leverera hotellets hela låssystem för entréer, hissar, hotellrum och övriga dörrar. Dessutom installerade vi skåplåssystem till omklädningsrummen i spaavdelningen. 

https://elite.se/sv/ad-astra-by-elite/

Yasuragi Hasseludden

På Hasseludden i Nacka, strax utanför Stockholm, ligger det prisade hotellet Yasuragi. Det ursprungliga syftet på 70-talet var en skola för LO och byggnaden ritades av den japanske arkitekten Yoji Kasajima. Men tiderna förändras och skolan avvecklades. Sedan 1997 är det istället ett hotell i japansk stil med totalt 422 bäddar. Mest känt är det dock för den maffiga spaavdelningen som fått ett antal priser internationellt. 

Redan år 1999 fick vi leverera Yasuragis första elektroniska låssystem på Hasseludden. Investeringen följdes några år senare upp med en leverans av skåp och elektroniskt skåplåssystem till omklädningsrummen för spaavdelningen. 

Nu, cirka 20 år senare, fick vi förnyat förtroende från Yasuragi och Nordic Choice Hotels. Vi har uppgraderat det tidigare magnetkortslåssystemet till ett modernare, beröringsfritt låssystem, som även kopplats samman med anläggningens övriga system. Det innebär att gäster använder samma kort eller armband för hotellrum, omklädningsskåp och för betalningar inom anläggningen. 

https://www.yasuragi.se/

Vasakronan

På Götgatan 15 i Göteborg har Arena Nordstan ett co-workingkontor med fler än trettio flexarbetsplatser, fyra konferens- och mötesrum, fyra egna kontor, loungeytor och utomhuskontor. Men framför allt en riktigt bra arbetsplats, för här ligger fokus på arbetet. Lokalerna är optimerade för en bra arbetsmiljö med olika ljus- och ljudzoner, ergonomiska arbetsplatser, sömlösa tekniklösningar och serviceerbjudanden.

Vi har levererat en kundanpassad förvaringsinteriör med ett onlinelåssystem som ger co-workingmedlemmarna möjlighet att enkelt boka förvaringsskåp för dagen med sin mobiltelefon, på plats eller redan på bussen på väg dit. Väl på kontoret öppnar man sitt skåp med en mobilapp eller anläggningens passerkort. Flexibelt, enkelt och modernt – passar perfekt in hos ett co-workingkontor i framkant. 

https://vasakronan.se/arena/arena-nordstan/

LKAB

LKAB är en gruvdriftskoncern, ägd av svenska staten, grundad 1890 med järnmalmsbrytning i Kiruna och Malmberget som huvudsaklig verksamhet. LKAB har sedan dess utvecklats genom unika innovationer och tekniska lösningar och idag är man fler än 4500 anställda i 12 länder.

Vi har tillsammans med Dalform AB levererat robusta skåp med onlinelåsning till omklädningshusen som används av över 4000 gruvarbetare. Vi har även skapat personlig förvaringsinteriör till LKAB:s kontorshus.

Låssystemets mjukvara ligger integrerad i LKAB:s IT-miljö vilket ger flera fördelar. En av  dem är smidig accesskontroll och tilldelning av skåp för ordinarie personal, vikarier och andra tillfälliga arbetare. Systemet hanterar även export av faktureringsinformation till överordnat system.  

https://lkab.com/

Sturebadet

Sturebadet är ett exklusivt och anrikt inomhusbad med tillhörande friskvårdsanläggning. Badet invigdes 1885 och ligger beläget inuti Sturegallerian i centrala Stockholm. Byggnaden är blåmärkt av Stadsmuseet i Stockholm, vilket innebär att den representerar ”synnerligen höga kulturhistoriska värden” och är idag det äldsta bevarade badhuset i Stockholm, dessutom skyddat som byggnadsminne sedan 1986.

Vi fick uppdraget att tillsammans med Sturebadet och dess arkitekter arbeta fram en ny och helt igenom kundanpassad omklädningsrumsinteriör. Det var av största vikt att den skulle passa in i den befintliga miljön och möta medlemmarnas förväntningar, men samtidigt även erbjuda tekniska lösningar i framkant. 

Resultatet blev ett omklädningsrum i högtryckslaminat med ett integrerat onlinelåssystem, som både hanterar permanenta medlemsskåp och tillfälliga gästers omklädningsskåp. Systemet ligger även helt integrerat med anläggningens medlemshanteringssystem, som både administrerar medlemmar och tilldelar access till trapphus och omklädningsrum. En anrik och exklusiv miljö möter teknik i toppklass utan att kompromissa med design. 

https://www.sturebadet.se/

Lost City, Örebro

Lost City i Örebro är ett av Sveriges största äventyrsbad och erbjuder även en femstjärnig camping med äventyrsminigolf, racerbilar, hoppborgar, stor lekplats, restaurang och butik. Badet bjuder in till äventyr med sina stora vattenrutschbanor, varav en av dem är Sveriges längsta, och ett utomhusbad med flera pooler. Gustavsvik gym erbjuder även ett brett utbud av styrkemaskiner, konditionsmaskiner och fria vikter. I relaxen kan man koppla av med mat, cocktails, lounge, bastu och bubbelbad.

För bad och gym har vi levererat omklädningsskåp med onlinelåssystem, som ligger integrerat med anläggningens kassasystem. Badgästerna använder ett armband för att låsa och öppna sina skåp, men också för att betala inom anläggningen. När man är klar för dagen lämnar man in sitt armband innan utpassering medges. Ett smart och smidigt sätt för badgäster att slippa dra runt på plånboken inne på anläggningen. 

https://lostcity.se/

The Wood Hotel

Mitt i Skellefteå finns ett hotell helt olikt alla andra. En av världens högsta träbyggnader, byggd i trä från de lokala skogarna. Högst upp ligger det lyxiga Vana spa med utsikt över hela staden. Hit tar sig turister från hela världen. 

Vi fick förtroendet att leverera hotellets låssystem för entréer, hissar, hotellrum och övriga dörrar. Vi ordnade även skåplåssystem till spaanläggningen. Här var det självklart väldigt viktigt att allt passade ihop med den unika design som finns i hotellet.

https://elite.se/sv/the-wood-hotel/

JTI - Japan Tobacco International

JTI Sweden har huvudkontor i den över 100 år gamla Bonnier-fastigheten i hjärtat av Stockholm, på Sveavägen 53. Kontoret har varit nominerat till årets kontor och JTI har utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare av det internationella Top Employer Institute.

Vi fick uppdraget att leverera personlig förvaringsinteriör med ett integrerat onlinelåssystem, där kontorets administratörer smidigt administrerar passerkort och användare i systemets mjukvara. Den anställde får ett skåp tilldelat och öppnar det enkelt med sitt passerkort, som även används för att komma in i byggnaden och in på våningsplanet.

https://www.jti.com/sv/europe/sweden

Smådalarö Gård

Smådalarö Gård Hotell & Spa ingår i Sabis AB, som är ett Stockholmsbaserat företag med lång historia och tradition av förstklassig service. I Sabis ingår 20 restauranger, 10 caféer, 3 hotell och 5 matbutiker.

Under 15 år har vi på XBO fått förse koncernen med låssystem och service. När Smådalarö Gård skulle renoveras och byggas ut fick vi förnyat förtroende och levererade ett helt nytt låssystem för hotellverksamheten, samt skåplåssystem till den nybyggda spa-avdelningen. Lösningen innebär att hotellgästen använder sin hotellrumsnyckel även för att låsa sitt skåp i omklädningsrummet.

https://www.smadalarogard.se/

Experium & Skistar Lodge, Lindvallen

Experium är Lindvallens majestätiska äventyrsbad på 3 000 kvm och erbjuder på äventyr och spänning för hela familjen med vågor, strömmar, vattensprut, bubblor, två st 100 meter långa och fartfyllda vattenrutschbanor och en lite kortare kana för de yngre och inte minst en vågmaskin för inomhussurfning!

Till Experium har XBO levererat omklädningsrumsinteriör i form av omklädningshytter samt omklädningsskåp med ett integrerat online-skåpslåssystem, utpasseringskontroll som säkerställer att gästnotan är betald innan badarmbandet automatisk in och badgästen släpps ut. XBO har även levererat invändiga dörrläsare till fastigheten och stugbyar runt om i Lindvallen i tillägg till hotellås till närliggande SkiStar Lodge.

https://www.skistar.com/sv/experium/aventyrsbad-surf/aventyrsbad/

Lisebergsbyn

Bara 10 minuter från Göteborgs centrum ligger Lisebergsbyn i vacker miljö ca. 300 meter från Skatås och Delsjöns Naturreservat. Lisebergsbyn har ca. 180 tomter för husvagnar, husbilar och verksamheten har öppet året runt.

XBO vann den kommunala upphandlingen med ett semi-onlinelåssystem som kombinerar offlinefunktionalitet för anläggningens stugor med onlinefunktion för vägbommar och gemensam- och serviceutrymmen. På detta vis får man en realtidskontroll på platser med ökat behov såsom vägbom, tvättstuga, duschhus och vanlig hotellåsfunktionalitet på låsen till stugorna. 

https://www.liseberg.se/boende/former/camping/lisebergsbyns-camping/

Kokpunkten Actionbad

I ett över åtta våningar högt och av PEAB helt omgjort gammalt ångkraftverk i Västerås huserar Sveriges första Actionbad med egendesignade vattenatraktioner och fokus på Action med bl.a. SM i vattenrutschkaneåkning.

XBO har levererat onlinebaserst skåpslåssystem med integration mot anläggningens affärssystem samt utpasseringskontroll med armbandsinsamling som säkerställer att gästen inte har något obetalt eller har glömt att låsa upp sitt skåp innan gästens armband samlas in och gästen tillåts att passera ut.

https://kokpunkten.se/